Anita de Bruin

Lachende vrouw met blond haar

Waar moet een goede begeleiding op het basisonderwijs aan voldoen?

Mijn naam is Anita de Bruin. Sinds 1991 ben ik werkzaam in het speciaal basisonderwijs waar ik als leerkracht een enorm verschil kan maken voor leerlingen maar ook hun ouders.

 

Naast de ervaring met allerlei leer- en ontwikkelingsproblemen ben ik mij vooral gaan richten op de leerlingen met lees- en spellingproblemen.

 

Binnen ons samenwerkingsverband ‘Unita’ bieden wij sinds 2002 een zorggroep aan, speciaal voor leerlingen die veelal dyslectisch blijken te zijn. Er wordt intensief gewerkt aan het verbeteren van de kernvakken en het sociaal emotioneel welbevinden. Destijds heb ik aan de wieg gestaan van deze groep en inmiddels help ik al weer 16 jaar kinderen die zijn vastgelopen in het onderwijs. Na tijdelijke plaatsing in onze Taalgroep kunnen zij hun weg weer vervolgen met uitzicht op een goede overgang naar het voortgezet onderwijs.

Ook één van mijn eigen dochters bleek dyslectisch te zijn en heeft de overgang naar het V.O. moeten maken. Nog steeds moet zij hobbels nemen maar gelukkig is zij net als vele dyslecten een doorzetter. Mede dankzij mijn jarenlange ervaring heb ik er vertrouwen in dat ook zij, net als al mijn (oud) leerlingen goed terecht zal komen.

Met dyslexie is het vaak lastig om de basisschool en het voortgezet onderwijs door te komen maar zodra zij mogen werken met hun talenten creëren zij vaak de mooiste dingen. Tijdens mijn deelname aan DDvDD wil ik graag al mijn ervaring, kennis en kunde delen om zo voor nog meer kinderen en ouders het verschil te kunnen maken.

Unita